2011. október 21., péntek

Egy "ifikonfi" margójára

Lehetőségünk volt résztvenni a fehérvári gyülekezet által rendezett ifjúsági konferencián. Már nem Sanya  és én vagyunk a célcsoport, de lehetőséget kaptunk "priszkailag" a bemutatkozásra, így elvonultunk teljes raktárkészlettel. Az ötlet onnét jött, hogy Ritát úgyis vittük volna, így nem került plusz benzinbe.

Az ebbe a blogba tartozó tanulság az, hogy nincs új a nap alatt. Ezek a "mai fiatalok" éppen olyanok, mint én voltam kb 15 éve. Szeretetre éhesek, keresik önmagukat és remélhetőleg Istent. Mindemellett előttük áll a párválasztás meglehetősen nehéz folyamata, amiért egyáltalán nem irigylem őket :).
Tehát, mi az, amitől esetleg mindig kicsit rosszabb, mindig kicsit más a helyzet? Miért skandálhatják egyesek vélt  joggal az "ejj, azért ezek a mai fiatalok..." kezdetű mondatokat? 
Mert a környezet, amiben felnőnek, mindig kicsit rosszabb. Előreláthatóan nem is lesz jobb. Sokkal több kísértésnek kell nemet mondani, sokkal agresszívebben támad a sátán, akinek egyre kifinomultabbak a módszerei.
De azért álljunk meg egy szóra: 
Kiktől olyan a mai világ, amilyen. Ki engedett ekkora teret annak ami körülvesz bennünket és a gyermekeinket? 

MI.

Aztán ezt mindenki olyan mértékben veszi magára, amennyire akarja,. A felnövekvő generáció mindig a felmenőitől olyan, amilyen. Nem okvetlenül a családi kapcsolatokat kell most számba venni (sokszor azt sem árt :)), nézhetjük globálisan, csak ne vonatkoztassunk el egyből, elkülönítve a Világot magunktól!
Lehet, hogy megvan az a kiváltságod, hogy több generációs hívő családból származol, amiben nem volt kilengés, sikerült mindenkinek a keskeny úton maradnia, így áldásokat örököltél. DE az sem utolsó szempont, hogy kivonultál-e a társadalomból, fejcsóválva vizsgálva azt kívülállóként, vagy Istennek engedelmeskedve, hagytad hogy munkálkodjon a környezetedben?
Ha mindenben helyesen jártál el, akkor biztosan nem Te vagy az, aki rosszallóan nézi az ifjakat! Hiszen átjár az Isteni kegyelem :).
Ha vannak hiányosságaid, akkor jó a fentieken gondolkodni. Esetleg változtatni a hozzáálláson, ha kell. De lehet, hogy már te is végiggondoltad ezt...nem én találtam fel a spanyolviaszt :).

Egy szó, mint száz: ha valakitől rosszat hallok a "mai fiatalokról", az a bejegyzésben elhangzottakat fogja hallani tőlem...vagy megkapja mailben a linkjét! :P

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése