2011. február 27., vasárnap

Csirkeraguleves

Olyan receptet kerestem, ami alapján bármilyen egyszerű zöldségleves elkészíthető, de mégsem olyan hétköznapi (legalábbis nálunk).
 
Íme:

Hozzávalók:
csirkemell filé
zöldségek (sárgarépa, fehérrépa, vöröshagyma, zeller, karalábé, borsó, stb.)
fűszerek (fokhagymapor, bors, szerecsendió, tárkony, kakukkfű, petrezselyem, pirospaprika)

olaj
levestészta

Elkészítés:
A csíkokra vágott húst fehérre pirítjuk pár evőkanálnyi forró olajon. A megtisztított és összevágott zöldségeket hozzáadjuk, kis párolás után megfűszerezzük és felengedjük vízzel. Jó félóra főzés után hozzáadjuk a levestésztát és még 10 percig a tűzön hagyjuk.
Ezt a levest be szokták habarni tejföllel vagy tejszínnel, ezt most mi kihagytuk.
(Amit nem Dorka csinált: a csirkemell, a zeller és a karalábé felaprítása.)

Figyelem! Nem árt szemmel tartani a sárgarépa szeletelést! A negyedét megették Ivánnal :D.
Elkészíteni kicsit tovább tart mint leírni és elolvasni :).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése