2011. augusztus 28., vasárnap

Persely házilag

Persely házilag, ráadásul gazdaságosan. Fordítsuk a "pikszisre" szánt pénzt is a gyűjtögetésre :)!
Elsőként egy dunsztosüveget festettek le a lányok akrilfestékkel. Ha nincs otthon, bármilyen festék megteszi , temperán, illetve vízfestéken kívül. Díszíthetjük szalvétatechnikával vagy üvegfestékkel...ami éppen van otthon. A tetejét Dorka lyukasztotta ki késsel, én már csak utánaigazítottam. 
Amint láthatjátok a képeken, utólag pár helyen lekaparták az üvegről ollóval a festéket, lássák, hol tart takarékoskodásuk eredménye :).
Most jön az, amit csak kellő önuralommal rendelkező egyéneknek ajánlok (Rita nem vállalta be), Pattex ragasztót nyomtam a fedő peremére, majd egy jó erős mozdulattal rácsavartuk az üvegre. Ha a ragasztó megkötött, csak a fedő kivágásával juthatunk pénzünkhöz, de hát ez a lényeg!
A díszítés a fantáziánkon múlik. Mi, a befőttekhez hasonlóan,  sapkát raktunk a tetejére,  fontos, hogy olyan textilt használjunk, ami nem feslődik! Rita felmatricázta, Dorka az oldalát üresen hagyta.
Már csak fel kell tölteni az üvegeket, ami a lányok kitartásán és persze a család anyagi helyzetén múlik :). Mindenesetre az elhatározás nagy, konkrét cél még nincs, de már csörögnek a perselyek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése