2011. augusztus 1., hétfő

2. Nap

A bejegyzés egy gyerekszoba-rendezős sorozat része. Itt kezdődött.


Ha "jó" rendetlen volt az íróasztalunk, akkor most van egy szép tiszta asztallapunk és egy mindenféle kacattal tele levő dobozunk. Ma a 15 perces szanálás az, amit hozzáteszünk a tennivalók még(!) nem létező listájához. Ha nagyobb a gyerek, akkor boldogul maga is, te látod, mennyire tudja megítélni, mi felesleges és mi nem. Ha együtt válogattok, légy kíméletes. Sokan ragaszkodnak(unk) a felhalmozott apróságokhoz. Ma a dolguk elég egyértelmű lesz, a ceruzatartó már nevében is meghatározza, mi is legyen a tartalma :).

Íme a második levél szövege:

Jó reggelt, Dorka!

Nagyon ügyes voltál tegnap, csak így tovább! Ma egy dolog visszakerülhet az asztalra.
Vedd ki a ládából a legnagyobb vagy legkedvesebb ceruzatartódat. Ürítsd ki és töröld tisztára. Állítsd be a telefonodon az időzítőt 15 percre. (Ha ez nem megy, kérj Anyától segítséget!) Rakd vissza bele azokat az írószereket, amiket naponta használsz. A hibás, javíthatatlan, felesleges dolgokat dobd ki!. Azokat, amik még kellenek, de nem a ceruzatartóba valók, rakd vissza a dobozba! A válogatást csak addig csináld, amíg meg nem szólal az időzítő!
Rakd a ceruzatartót a szép tiszta asztalodra :-)!
Ezentúl minden este, fürdés előtt, ellenőrizd a rendet és a tisztaságot az asztalodon. A 15 perces válogatást holnap folytatjuk!

Jó munkát!

Üdv: a Házitündér

A nyomtatható verziót letöltheted ITT!

Ahogy mi csináljuk:
A ceruzatartóban tényleg csak a napi rendszerességgel használt eszközök vannak. Grafitok, pár színes ceruza, olló, radír, golyóstoll. Mi minden egyebet (filctollat, zsírkrétát, színeseket) az alábbi tárolóba szortíroztunk:

Ha kreatívkodni akarnak, tudják, honnan-mit vegyenek elő, jól elkülönülnek a holmik és szerencsés esetben vissza is kerülnek a helyükre ;-).
A már igencsak picire faragott ceruzákat egyszer-használatosnak minősítettük és mivel volt bőven, odaadtuk Kamilláéknak, ahol a kicsi kezekbe sokkal jobban belepasszolnak az apró színesek.


A program eredeti, felnőtteknek szóló megfelelőjét megtaláljátok az Urban:Eve blogon.

Kérlek a szövegeket, képeket ne másold, ha szeretnéd megosztani másokkal, akkor vidd a bejegyzés linkjét! Köszönöm!

2 megjegyzés:

  1. Tetszik, hogy a házitündér nem csak feladatot ad, hanem dícsér is! ;)

    VálaszTörlés
  2. Igyekszik fenntartani a kezdeti lelkesedést ;)!

    VálaszTörlés