2011. augusztus 8., hétfő

8. Nap

A bejegyzés egy gyerekszoba-rendezős sorozat része. Itt kezdődött. 
Ma írja a napirenddel kapcsolatos utolsó levelét Házitündér "barátunk". Egy elméletileg teljesen magától értetődő dologról, ami az egészséges élet alapvető része, de mégis sok gyerek lép ki nélküle az ajtón: ez nem más, mint a reggeli.
Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy az egyik legfontosabb étkezésről van szó. A gond az, hogy sok felnőtt sem gyakorolja ezt az igencsak hasznos szokást, így a gyerek sem.
Az én véleményem, hogy az agyonreklámozott gabonapelyhek nem egészségesek. A semminél jobb, de ha lehet,akkor inkább mást részesítsünk előnyben.
Egyébként én is azoknak a táborát erősítem, akik nem éhesek reggel. Ez főleg amiatt van, mert kávéval kezdem a napot, ami elveszi az étvágyat...de aztán csak legyűrök egy adag rendes müzlit (nem ropogós-csokisat ;-) ).
Valószínű, a nyári szünetben azért csak eljutott a gyerek a reggeliig, lehet, hogy már inkább tízóraiig. Ha jön az iskola(óvoda)kezdés, akkor a reggelinek már hétkor le kéne csúsznia. Erre készülünk fel most.

A mai levél:

Kedves Dorka!

Olyan dolgot fogunk felírni a füzetbe, amit bizonyára megteszel minden nap. Írd be a reggeli tennivalók végére:

  • Megeszem a reggelimet.

Fontos, hogy soha ne menj nélküle suliba/oviba. Ha 
üres a hasad=nem fog az agyad.
Ráadásul, arra kérlek, hogy próbálj ki új dolgokat, ha eddig nem tetted. Zöldségeket, gyümölcsöket...de Anya úgyis tudja, mi a legjobb számodra :-)!
Az a lényeg, hogy már a szünetben kezd el gyakorolni: ha kész a reggeli listád, azaz bevetetted az ágyad, akkor utána ne menj tévét nézni vagy játszani, hanem ülj asztalhoz és egyél. Akkor is, ha nem vagy különösebben éhes!
Majd közben megjön az étvágyad :-)!
Egészségedre!
a Házitündér


Nyomtatható verzió ITT!

Ezt a levelet, ha jól számoltunk, akkor szerdán kapja meg a címzett. Lesz még posta, így nem búcsúzkodik a Házitündér. A következőkről holnap írok.
Jó étvágyat!



A program eredeti, felnőtteknek szóló megfelelőjét megtaláljátok az Urban:Eve blogon, Fly Lady címszó alatt.
Kérlek a szövegeket, képeket ne másold, ha szeretnéd megosztani másokkal, akkor vidd a bejegyzés linkjét! Köszönöm!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése