2011. augusztus 2., kedd

4. Nap

A bejegyzés egy gyerekszoba-rendezős sorozat része. Itt kezdődött.
 
Eljön az idő egy ember életében, amikor felkelés után nem a szülei ágyába vánszorog át, hanem nekilát bokros teendőinek (vagy éppen kamaszosan punnyad a sajátjában).
Na, itt még talán nem tartunk! :)
Azt viszont már 4-5 éves kor utánelvárhatjuk (bevezethetjük) hogy a reggeli együtt ébredezés t követően  nekiálljanak a bizonyos reggeli rutin: mosakodás-fésülködés-fogmosás-öltözés négyesfogatának. Pláne, hogy nemsokára itt a suli/ovi és nem ártana, ha addigra olajozottan működnének ezek a dolgok.
Mivel a ruha már előkészítve, így csak a tisztálkodási feladatokra kell nagyobb figyelmet fordítani. Biztosan sokaknak magától értetődő ez a szokás, de talán nem baj, ha megemlékezünk róla egy külön posztban is :).

A mai levelünk:

Kedves Dorka!
Biztosan nem újdonság számodra a reggeli mosakodás, most mégis erre szeretnélek figyelmeztetni. Miután köszöntötted reggel a szüleidet, vedd fel az előkészített ruhádat. Vonulj el a fürdőszobába, fésülködj meg, mosd meg az arcod és a fogad.

Tehát:
  1. öltözködés
  2. fésülködés
  3. mosakodás
  4. fogmosás
Ha így teszel, biztosan frissen indul a napod és nem húz vissza az ágy :-).
Szép napot kíván:
a Házitündér

A nyomtatható verziót letöltheted ITT!

Akkor most itt tartunk:
  • rakja rendbe magát :)
  • a nap folyamán 15 percet szortírozzon. Ha az "asztalos doboz" már kiürült, akkor keressünk új, feltáratlan objektumokat (pl: asztalfiók, ruhásszekrény, játékos kosár, stb.)
  • estefelé ellenőrizze az asztalrendet.
  • készítse elő a másnapi ruhát.  
Jolly Joker
Előfordulhat, hogy valamiért el kell tolnod egy lépést. Ilyenkor jön jól egy kis kártya, amivel kiválthatod a napot, lehet szüneteltetni a feladatsor bővítését (egyébként sem lesz végtelen!). Nálunk éppen egy nagy szanálásos nap előtt került erre sor, egyszerűen nem tudtam előkészíteni előző nap a levelet, így szükségmegoldásként pihiztünk egy kicsit. Persze ez nem jelenti az addigi rendszer felrúgását!

Ne felejtsd péntekre a noteszt! Legkésőbb csütörtökön meg kell venni, vagy elkészíteni (5 perc). Leírás holnap reggel.

A program eredeti, felnőtteknek szóló megfelelőjét megtaláljátok az Urban:Eve blogon, Fly Lady címszó alatt.
Kérlek a szövegeket, képeket ne másold, ha szeretnéd megosztani másokkal, akkor vidd a bejegyzés linkjét! Köszönöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése