2011. augusztus 7., vasárnap

7. Nap

A bejegyzés egy gyerekszoba-rendezős sorozat része. Itt kezdődött.

 A mai nap is egy időkorláttal rendelkező tevékenységről fog szólni. Nagyon rövid, 2 perces "gyorsrakodás". Ez pontosan így szerepel a FlyLady-ben is, így én is naponta szembesülök a feladattal (napi kétszer :P). A lényeg: kritikus területen rakodni két percig. Nem rendet kel tenni, hanem ennyi idő alatt megtenni, amit lehet. Nem könnyű, de működik. Az ember egy idő után rááll, és el sem hiszi, mi minden belefér két percbe!

A gyerekeknek szintén meg kell szokniuk ezt a gyakorlatot. A nagyobb volumenű tevékenységre ott a 15 perc, most kisebb és szembetűnőbb rendetlenségen kell enyhíteni.

A levél:

Kedves Rita!


Ilyen volt a mi levelünk
Kérlek állj a szobád közepére. Nézz körül. Hol akad meg a szemed? Hol van a legnagyobb rendetlenség?
Rakodj ott 2 percig. (Mérd az időt úgy, mint a 15 percnél.)
Vedd elő a füzeted és írd be a nappalhoz, hogy:

  • két percig rakodok
Ne feledd: csak rövid ideig kell pakolni. Válassz ilyenkor olyan helyet, ami feltűnhet a szobádba belépőnek. Nem baj, ha nem pakolsz össze teljesen, ha vége a két percnek - a rakodásnak is vége :-)!
Szép napot!

a Házitündér

A nyomtatható verziót ITT találod!

Nem baj, ha eleinte tanácsoljuk a gyerkőcöt: mit és hol praktikus ilyenkor elkezdeni. A könyvespolc rendezése talán nem a legjobb ötlet, viszont a földre szétszórt játékok (ruhák, ceruzák, meg nem evett tízóraik, stb) kupaca csökkenthető két perc alatt. Nem kell eldobni az időzítő jelzésekor a kezében levő dolgot, de azt a helyére téve befejezheti a tevékenységet :).



A program eredeti, felnőtteknek szóló megfelelőjét megtaláljátok az Urban:Eve blogon, Fly Lady címszó alatt.
Kérlek a szövegeket, képeket ne másold, ha szeretnéd megosztani másokkal, akkor vidd a bejegyzés linkjét! Köszönöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése